KashiMashi.jpg KashiMashi image by tinkorsStúdió: Akahori Satoru, Bandai Visual, Lantis, Media Works, Studio Hibari
Rendező: Nobuaki Nakanishi
Zeneszerő: Hitoshi Fujima, Soushi Hosoi
Eredeti mű: Yukimaru Katsura /manga/

Kashima városában járunk, ahol egy fiú, Hasumo éppen szerelmet vall Yasunának (lány), azonban ő elutasítja főhősünket. De a helyzet nem ilyen egyszerű! Az első jelenet hosszas gondolkodásra késztet mindenkit, a cím is ellenben van a történésekkel. Mindez egészen az első epizód végéig. Itt nagyon vicces jelenetek következnek. :) Miután visszautasították, Hasumo kis túrára indul a hegyekbe, ahol sokat járt régen is, és időről időre nosztalgikus helyeken lyukad ki. Megismerhetjük a közelmúltat, a barátokat, a szülőket, az osztályfőnököt, földönkívülieket is. Mindezt már művészi szinten összehozva egy történetbe.

A főcsavar azonban még csak ekkor következik: A földönkívüli űrhajó elromlik és lezuhan a Földre, éppen főhősünkre. Azonban intergalaktikus rendeletek miatt ezt a hibát ki kell küszöbölni, ezért újraélesztik a...nos igen. Az eljárás egyetlen kissé macerás része, hogy a nem megváltozik általa. Így hát főhősünk ismét életben találja magát Kashimayama hegyén, ekkor már mint főhősnő. A történet folyamán Hasumo nem változik vissza fiúvá (dehát ez nem is zavaró persze ;) 
És  ha mindez még nem elég, a történet innen tovább bonyolódik, és az érzelmek egész kavalkádját ismerhetjük meg belőle.

A rajzokat egy viszonlag új vállalat készíti, ezért meglepetéseket tartogathat a már megszokottakhoz képest. Igényes rajzolás, kellemes zene. A karakterek akár a való életből is jöhettek volna, senki sem egy meghatározott személyiség.

Forrás: főként animeaddicts 

Az OVA címe:
 
Kashimashi: Girl meets Girl Special
(leírása később megtalálható lesz n_n)
 

 

Oldalmenü
Naptár