Japán cím: Strawberry Panic!
Angol cím: Strawberry Panic!
Kategória: TV
Sorozat hossza: 26 rész
Műfaj: dráma, romantikus, iskolai élet, yuri
Kiadás éve: 2006
Stúdió: Madhouse Production
Rendezte: Sakoi Masayuki
Zene: Hirano Yoshihisa
Eredeti szerző: Kimino Sakurako
Dalszöveg: Hata Aki

Aoi Nagisa mint új diák érkezik az Astolyre-hegyen található intézménybe, ami valójában három katolikus leányiskolát foglal magába: a Miatret, a Spicat és a Le Rimet. Kicsit elkésik aznap, mikor az iskolalánc felé tart, amit a gyönyörű természet ölel körül, hiszen a sok fán és virágzó növényen kívül egy tó is van az épület közelében. Nagisát úgy elvarázsolja a tetszetős környezet és a csinos egyenruhák, hogy nem kell hozzá sok idő, eltéved. A fák között hamarosan egy gyönyörű lánnyal találkozik, akiről első alkalommal nem sikerült semmit kiderítenie. Ennek talán a fő oka az, hogy a titokzatos lány megpróbálja őt megcsókolni, aminek következtében Nagisa elájul...
Az iskolában eltelt rohanó napok folyamán Nagisa később sok új barátot szerez, a legjelentősebb kapcsolata azonban azzal a lánnyal alakul ki, akivel legelőször találkozott - ez talán nem is olyan meglepő^^ Ő Hanazono Shizuma, aki egyúttal a köztiszteletben álló "Etoile" címét viseli. Komoly, szomorú lány, de valójában nem volt mindig ilyen - a háttérben a fájdalmas múlt áll, amiről Nagisa nem tudja egyértelműen eldönteni, akarja-e tudni vagy sem.

A történet több szálon fut, Nagisa és Shizuma mellett ott van még Konohana Hikari és Ootori Amane párosa is, akik körül szintén bonyolódnak az események. A szerelmi háromszögek (esetenként sokszögekXD) persze elmaradhatatlanul jelen vannak ebben az animében is.
A kezdet kezdetén egészen vidám hangvételű történetben a vége felé közeledve egyre nagyobb szerepet kapnak a drámaibb elemek is, s a különböző részeknél a hozzájuk illő szép komolyzenei dallamok szolgálnak aláfestésül.
Hogy végül milyen véget ér a történet, arról mindenki meggyőződhet, ha szán egy kis időt erre az animére, amelynek mondanom sem kell, hogy yuri a műfaja, ráadásul férfi karakterek olyan szinten nincsenek benne, mintha nem is létezne a másik nem XD De szerintem ez egyáltalán nem zavaró, kivéve persze annak, aki nem szereti a yurikat.

Írta: Hana

Oldalmenü
Naptár